Roeptoeter


Dit ben ik. Katrijn. Het is 2006 en ik zit op een berg in India.

Dat was toen (en dat was op vakantie). Nu woon ik met man en kind in Singapore. Mijn nagels en haren hopen dat ik de expat-vrouw in mijzelf tot bloei zal laten komen. Dat zou best eens kunnen.

Want ik vind mijzelf serieel opnieuw uit. Ooit was ik welzijnswerker in Bolivia, een stevige ale- en whiskeydrinker in Ierland en, zeer tijdelijk, sportfanaat met Europese ambitie. Ik ben ontslagen, was zzp-er en later energiespecialist, heb twee studies afgemaakt, mezelf gezocht en ontdekt dat ik mezelf niet zo nodig hoef te vinden.

Maar voorlopig verzamel ik mooie, grappige, alledaagse en verrassende verhalen die ik met jullie en de wijde wereld wil delen. Dat doe ik met liefde ook tegen betaling - zie hieronder.

Geachte potentiële opdrachtgevers,

Ik schrijf graag, goed en werk snel. Mijn specialismen zijn energie en de middeleeuwen (al zou ik mezelf geen deskundige durven noemen) en mijn oren spitsen zich als het gesprek gaat over menselijke drijfveren en culturele verschillen. Mijn hoofd borrelt altijd van ideeën. Dit is mijn Linkedin-profiel. Ik ben te bereiken op katrijnderonde(at)gmail.com of via Skype: katrijnderonde.


Ik schrijf regelmatig voor Z24, heb de afgelopen jaren gewerkt bij nieuwsbureau Energeia en tikte stukken voor VK Banen, waar ik het allertrotst ben op de Migratiewijzer die ik samen met Sara De Sloover heb bedacht en opgezet. Wij vatten onze bevindingen samen in het bijbehorende artikel, waaruit bleek dat Nederland het beste land in Europa was om te wonen en werken - maar dat wie echt weg wil, dan naar Polen zou moeten gaan. Management Team liet mij de afgelopen jaren uitzoeken waarom juist deze managers de top bereiken. Maar ik schreef ook voor de vakbladen P&O Actueel en Flexmarkt en was als redacteur bij uitgeverij Matrijs verantwoordelijk voor het uitgeven van het archeologieblad Archeobrief.