zaterdag 17 november 2012

Ja hoor: Hij Is Er
Zojuist gearriveerd per boot uit Spanje: 1 goedheiligman en 6 Pieten. Ja, hij is hier ook - of eigenlijk: al! Want bij jullie moet hij nog komen. Niet gezien: de peentjes die die arme Sint en Pieten hebben moeten zweten in die gloeiende hitte van de tropische Keppel Bay jachthaven. Maar misschien dat het paard (ook al niet gespot) zich daarover had ontfermd?

E. vond al die rondrennende blonde (!) kinderen heel spannend, snapte dat gedoe rondom die man met die rode hoed niet helemaal, maar had na de eerste pepernoot de kern van de zaak onmiddelijk in de smiezen. We sloegen de viering op de Hollandse Club over, omdat E.'s ogen toen al zo groot en rond waren als pepernotentaartjes en haar wangetjes bol stonden. De laatste pepernoot stond ze af aan haar moeder, nadat ze tevergeefs had geprobeerd die nog in haar mond te krijgen.

Eenmaal thuis, volgde ze het Sinterklaasjournaal aandachtig - maar ik geloof toch dat voorlopig niemand de plaats van Sassa kan innemen in haar hart. Zelfs niet als ze met pepernoten strooien. Die trouwhartigheid heeft ze van haar vader.

1 opmerking:

  1. nominated you for a blog award :)

    http://singaporeactually.com/2012/11/17/liebster-award-from-carmen-natasha/

    BeantwoordenVerwijderen