vrijdag 16 december 2011

Motoren, sloebers, olietankers en fietstochtjes

Wij gaan op vakantie. Vandaag moet ik inkopen doen, inpakken, een kerstboom voor S. in elkaar klussen (hij leest dit blog niet, dus het maakt niet uit dat hij nog niet weet wat de verrassing is), E. gaat niet naar kinderdagverblijf en ik heb vannacht twee keer drie uur geslapen, omdat E. om onduidelijke redenen liever niet alleen in bed wilde liggen. E. voelt zich vandaag overigens kiplekker, kleine smiecht.

Dus een klein lijstje met dingen die anders zijn:

- taxi's bel je niet, maar die sms je. (Tenminste, als je de code van de dichtst bijzijnde taxistandplaats weet, want taxi's mogen niet zomaar overal stoppen.)

- rijke mensen hebben een auto, arme sloebers rijden op motoren. Nog armere sloebers hebben een fiets. Mensen die niet rijk zijn, maar ook geen sloeber gebruiken het openbaar vervoer.

- het is okay om het verbod op wandelwagens op de roltrap te negeren.

- het is niet okay om andere verboden te negeren. Behalve als je heel dronken bent. Op weekendochtenden ligt onze stoep vol met lege flessen en hamburgerpapiertjes. Denk: Poelestraat of Stratumseind.

- het regent alleen 's middags. Daarom gaan we 's ochtends fietsen in East Coast Park.

- het wijdse uitzicht over de oceaan wordt belemmerd door lange rijen olietankers en containerschepen (zoals ik al fietsend langs de kust in East Coast Park constateerde).

- op het vliegveld, waar ik gisteren een overstappende studiegenoot ontmoette die op vakantie in Bali was geweest, had ik voor het eerst niet de neiging om direct het volgende vliegtuig naar Verweggistan te pakken. Ik vond het wel fijn om weer naar huis te gaan.

Tot over twee weken!E. kan tegenwoordig kruipen, lopen aan de handen van haar ouders en woedeaanvallen krijgen als ze niet de jam van haar brood mag likken maar ook het brood zelf op moet eten. Ze slaapt van 7 tot 7 en lijkt daar erg chagrijnig van te worden. Ze lust geen erwtensoep maar wel hutspot. Ze heeft niet op schoot gezeten bij Sinterklaas of Santa Claus maar wel cadeaus geincasseerd. E. houdt van zoet, van boeken, van knuffels en knuffelen en lachende mensen. E. houdt niet van lachende mensen die haar aanraken als die mensen niet papa, mama of juffie bij het kinderdagverblijf zijn. Sara is een twijfelgeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten