zaterdag 26 november 2011

Rondje supermarkt

Status idioot triathlonplan: Er is weinig te melden. Heel weinig.

Hier zijn wat foto's uit de Japanse supermarkt waar wij onze boodschappen doen als we te lui zijn om naar de Fair Price te lopen (of, in het geval van S., als er geen taxi's zijn om de achthonderd meter die de supermarkt van ons scheidt te overbruggen. "Maar het regende!", verdedigt hij nu zichzelf, al hebben we een heel mooi regenscherm voor de kinderwagen én mogen we paraplu's met parasolafmetingen lenen bij de receptie).

"This is the nicest supermarkt in Singapore", verzuchtte de Singaporese vrouw van de Italiaan die ons van de verdrinkingsdood redde. En het is waar: zo'n mooie supermarkt had ik nog niet eerder gezien in mijn leven, met speciale kinderhoek waar alle (ik neem aan Japanse) kindjes braaf op de kleurige matjes blijven zitten. Met de kruipgrage E. hebben wij dit nog niet uit durven testen. Leuk hoor, dat Columbus Amerika ontdekte, maar ik zou best een wat - let's rephrase this positively! - vrediger kind willen hebben.

De Meidi Ya heeft op elke afdeling - vlees, zuivel, groente, fruit - een aparte afdeling "Fresh from Japan" met producten die wekelijks worden ingevlogen. Op die afdelingen hangen ook geruststellende bordjes over het risico op nucleaire besmetting.


Hoewel de Meidi Ya een gangpad voor pasta en noedels heeft, haalt het toch niet bij de voorzieningen voor rijst, die rondom de hieronder afgebeelde pilaar vier van zulke kasten beslaan.


Voor degenen die het hadden gemist: Een speciaal uit Japan ingevlogen meloen met een passend hemelse smaak. Tenminste, dat vermoeden wij, want het prijskaartje van bijna 70 Sing dollar (ruim 40 euro) per meloen schrok ons toch een beetje af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten