zondag 20 november 2011

Project Eet Aziatisch: Vietnamese spring rolls

Status idioot triathlonplan: ik hoop van harte dat ik lig te luieren naast een zwembad.

Een Vietnamese mama nodigde mij (en nog enkele andere moeders) uit voor een lichte lunch. Later mailde ze me het recept voor de vissaus. Die van haar was smakelijker dan de mijne, maar dit gerecht kan iedereen maken.

Dit is haar recept:

I don't have any specific recipe for fish sauce, only taste to the right amount whenever I make it
The fish sauce (listed by steps):

- 100 ml warm water mixed with
- 3 teaspoons of sugar and half a teaspoon of salt
- add minced garlic
- add 5 teaspoons of fish sauce (not too much, you can add more later if you think it needs more taste)
- add a quarter of squeezed lemon juice
- add minced chili at the end

The taste should be sour salty and a bit of sweetness!

De dun gesneden runderlapjes heb ik gebakken met wat sjalotjes en een tikje Thai Sweet Chili Sauce. Het was lekker, maar zoals je aan de foto's kunt zien, kon het ook eigenlijk niet mis gaan.


Men neme een rijstblad en make dat nat. Dan legge men het op het bord en wachtte tot het zacht wordt.


Eenmaal zacht, vulle men het rijstblad met een groot blad sla voor de stevigheid, waarop men gesneden (rauwe) groente en kruiden drapeert, eventueel aangevuld met (gekookte) noedels als men, zoals S., een pathologische angst heeft om koolhydraten tekort te komen (of zijn er meer mensen die als ze gaan barbecuen een pannetje rijst koken voor het geval het stokbrood niet genoeg blijkt te vullen?)


Men vouwe het rijsteblad op gedemonstreerde wijze dicht.


Men dope spring roll in vissaus (die men door de keukenmachine heeft gehaald, in tegenstelling tot wat hier wordt getoond, en vervolgens heeft geproefd en vervolmaakt, ook in tegenstelling tot het hier gedemonstreerde.)


Men ete.

Time to table: 15 minuten. "Dit mag je vaker maken", zei S.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen