donderdag 29 september 2011

E. gaat zwemmen

Wie nog geen glas water kan wegwerken, verslikt zich al gauw in een heel zwembad. Toch heeft E. dappere pogingen ondernomen om het minstens 25 meterbad dat ons appartementencomplex deelt met het naastgelegen Novotel leeg te slurpen. Haar doel: het snorkelende meisje van een jaar of dertien van dichtbij bekijken. Maar die gebruinde en in witte bikini geklede Ozzie met lange blonde vlecht was duidelijk niet gediend van baby-bewondering. E. moest zich tevreden stellen met de verontschuldigende blikken van de eveneens snorkelende vader. (Overigens zal het meisje wel gewoon niet van babies houden, want er waren geen coole dudes, sterker zelfs, op E. na waren er überhaupt geen mensen aanwezig van onder de dertig.)

Het was even afwachten of E. het zwembad wel leuk zou vinden - de overgang van tummytub naar babybad kostte even moeite en ook de switch van babybad naar volwassenbad ging niet vlekkeloos - maar blijkbaar is het buitenbad zo groot dat het niet meer herkenbaar is als categorie 'bad' maar in de categorie 'speeltuin' valt (subsectie 'nat'). En daar houdt ze wel van, vooral als er ook andere kinderen zijn. Eerst heeft ze even op het randje in het ondiepe (warmere) water gepoedeld, en daarna met een blauw badpakje van de Amsterdamse oudtante M., twee spiksplinternieuwe oranje vleugeltjes van moeders credit card en een leliewit huidje van de Etos zonnebrandcrème (en eveneens leliewitte haartjes, want ik was vergeten een hoedje mee te nemen en heb toen maar het hele bolletje ingesmeerd) hopseflops het diepe in. (Voor haar diep dan, hè.) Lachen! Dat water spattert! En als je met je benen trappelt ga je vooruit! En je kunt het eindeloos blijven opdrinken!

We zijn een paar keer het zwembad rond geweest, maar ik had het idee dat de zonnebrandcrème niet waterproof was en het ging een beetje waaien, dus ik vond het te frisjes worden. E. in haar Nijntje-badjas gestoken (uit het pakket van S.'s werk A., waarvan we tot nog toe veel plezier hebben beleefd aan alle onderdelen. Gaat daar allen werken, kinderwenshebbenden!) en naar boven vertrokken.

Nee, niet naar het appartement. Naar de verwarmde jacuzzi op de 25ste verdieping. Een jacuzzi valt overigens wel in de categorie 'bad', maar wel een gaaf bad, want één met bubbels. Dat water spattert! En overal zijn knoppen om aan te zitten! En je kunt op de bankjes staan en over de rand hangen! Wat wel nog best lastig is: weer uit zo'n diep gelegen jacuzzi komen, terwijl je ene voet wegglijdt in het water, de andere op de natte plankjes, je ene hand de badrand vast houdt en de andere een glibberend meisje omklemt. Maar het is gelukt. En we zijn allebei heelhuids en druipend thuis gekomen, waarna papa E. in bad deed en haar haren eens flink schoon geschrobd heeft. Blijkt dat die Etos zonnebrandcrème toch eigenlijk best wel goed hecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten